У холодному та далекому березні 2021 року китайський технологічний гігант компанія Xiaomi випустила "тизер", який передбачив вихід на ринок електрокарів. Літо 2023 - час, коли компанія розкрила свої карти, є нова інформація про електромобілі Xiaomi.

Прототип під кодовою назвою Modena було помічено на вулицях. Схоже, це буде конкурент мегапопулярної Tesla Model 3.

Про це стало відомо завдяки новим знімкам, якими в соціальних мережах поділився користувач під ніком @Whylab, пише Hyser.

Електромобіль Xiaomi, фото: CNevPost
Електромобіль Xiaomi, фото: CNevPost

На опублікованих знімках неможливо розглянути дизайн прототипу, проте на даху і під полотном, що його приховує, можна розглянути лідер і велика кількість датчиків, що допомагають системі автономного водіння Xiaomi Pilot.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Правда, на фото видно, що на даху розташований лідер, під камуфляжем знаходяться незграбні наповнювачі для маскування дизайну кузова, а полотно на бамперах перфороване в місцях установки радарів.

Електромобіль Xiaomi, фото: CNevPost
Електромобіль Xiaomi, фото: CNevPost

Це підтверджує інформацію інсайдерів про те, що електрокар від Xiaomi отримає систему автономного керування Xiaomi Pilot, засновану на лідерах, а запас ходу складе 1000 кілометрів завдяки новому акумулятору Qilin компанії CATL.

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь раніше заявляв, що компанія випустить автомобіль у 2024 році, а його ціна становитиме не більше $40 000. При цьому за чутками, Xiaomi зараз працює над двома електромобілями. Дешевша модель позиціонуватиметься як конкурент Tesla Model 3.

Очікується, що повноцінна презентація електромобіля Xiaomi відбудеться до кінця 2023 року, а масове виробництво надійде вже в першому кварталі 2024 року.

Нагадаємо, хмарні сховища: які бувають і як вибрати найкраще для використання.

Раніше повідомлялося, додатки Xiaomi, які краще видалити: мотлох, що заважає працювати телефону.

Також, розробники STALKER покарали російських блогерів: "Можете слідувати...".