Незважаючи на війну та складну економічну ситуацію, українці почали активніше купувати нові автомобілі. Кількість зареєстрованих машин у червні 2023 року зросла майже вдвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Загалом в Україні зареєстрували 5,6 тисячі нових легкових авто в червні місяці, згідно з даними Асоціації автомобілевиробників "Укравтопром"

"Водночас, від показника довоєнного червня 2021 року, платоспроможний попит на нові авто відстає на 36%", - додали фахівці.

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

Проте активність на авторинку за місяць зросла на 9%. В Асоціації розповіли, які машини українці купували найчастіше у перший місяць літа. Вони виділили наступних лідерів:

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще
  • Toyota – 1076 шт.
  • Renault – 682 шт.
  • Volkswagen – 470 шт.
  • Skoda – 401 шт.
  • BMW – 319 шт.

Абсолютним бестселером серед усіх марок легкових автомобілів став компактний кросовер RENAULT Duster. Загалом його купили 656 українців.

"Всього, за півроку, в Україні було зареєстровано понад 27 тис. нових легкових авто, що у півтора раза більше, ніж за аналогічний період 2022 року", - зазначили в "Укравтопромі".

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що пробки та ями на дорогах йому не страшні: як виглядає автомобіль майбутнього, який вміє літати

Як повідомляв Знай.ua, далеко не 10-12 грн: українцям розповіли, як сильно подорожчає бензин на АЗС

Також портал Знай.ua писав, що 5 ознак, які буквально змусять патрульного зупинити авто: баченням на замітку