Внаслідок бойових дій майно багатьох українців було зруйноване. Однак у Верховній Раді подбали про це питання і зареєстрували законопроект про отримання пільг для осіб, у яких під час російської агресії викрали або знищили автомобіль.

Законопроект №9209 щодо внесення змін до Податкового кодексу опубліковано на сайті парламенту. Рада пропонує звільнити українців від оподаткування ПДВ, акцизним податком та ввізним митом на авто.

Автівки. Фото: Youtube
Автівки. Фото: Youtube

Для отримання пільг необхідно буде подати документи, які підтверджують викрадення, знищення чи пошкодження машини внаслідок бойових дій. При прийнятті рішення враховуватимуть, на якій території це сталося, тобто де ведуться чи велися бойові дії із зазначенням дати початку та дати їх завершення.

Крім того, українці можуть скористатися цією пільгою необмежену кількість разів, яка відповідає числу їхніх машин.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Руйнування, фото: скріншот з відео
Руйнування, фото: скріншот з відео

Автор проекту Сергій Гривко наголосив, що таким чином вдасться відшкодувати збитки та надати громадянам фінансову підтримку. Крім того, закон допоможе їм з економією придбати нові машини, а також забезпечить їх мобільність у разі загрози можливої ​​евакуації.

Нагадаємо, "Нафтогазу" хочуть заборонити примусово стягувати борги: питання з компенсаціями не вирішено

Раніше ми писали про те, що ви не просили, а ми підключили: Київстар самовільно "підсовує" абонентам платні послуги та списує гроші

Як повідомляв Знай.ua, пільги 50% на оплату комуналки: хто в Україні може отримати знижку