З 1 липня 2023 року в Україні повернулися ПДВ 20% і довоєнні акцизи на всі види палива й цінники на АЗС вже почали зростати. На скільки може подорожчати бензин та дизпаливо, розповіла міністр економіки Юлія Свириденко, передає Інтерфакс-Україна.

Глава відомства заявила, що до кінця липня прогнозується подорожчання дизельного палива приблизно на 5 гривень, а бензин підскочить у ціні на 7-8 гривень. За її словами, це найкращий сценарій, якому сприяють накопичені запаси палива та відсутність дефіциту.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Ми бачимо, що не буде різкого зростання ціни. Є кілька факторів - немає дефіциту, є запаси, ринок у Європі залитий ресурсом, тому різких стрибків не буде. Багато, звісно, залежить від цінової кон'юнктури у світі, але на сьогодні ми не очікуємо різких коливань”, - заявила Юлія Свириденко.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Водночас глава Мінекономіки підкреслила, що арифметично повернення на довоєнний рівень акцизів на паливо і підвищення ПДВ на нього може призвести до більш стрімкого зростання цін. Так дизель може подорожчати на 8 гривень, а бензин на 11 гривень. Втім, такий перебіг подій зараз виключається.

Раніше портал Знай повідомляв, залити повний бак - значить розоритися: ціни на бензин та дизель змусили водіїв схопитися за серце.

Також наш портал інформував, мережа ОККО заправила автомобілі українців невідомою жижею: "Це не бензин!"

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуємося до підвищення цін на АЗС: як ефективно економити паливо, топ порад для водіїв.