З початку липня водії помітили сутєве подорожчання бензину, що пов'язно з відміною пільгового ПДВ та акцизу. Тож тепер власники автомобілів починають економніше ставитись до палива, щоб не урізати сімейний бюджет.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Ми розповімо вам декілька дієвих порад, які дозволять зменшити витрати палива.

По-перше, навчіться усвідомлено користуватися кондеціонером. Не потрібно вивертати тумблер на максимальну позначку, щоб домогтися бажаної прохолоди. Виберіть максимально комфортну для себе температуру.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

По-друге, відстежуйте тиск у шинах. Експерти стверджують, що його падіння може збільшити витрати палива на поїздку на пару відсотків.

По-третє, бажано заздалегідь планувати маршрут пересування, щоб уникнути ненависних багатогодинних заторів і не змушувати двигун працювати вхолосту.

Любителі високої швиидкості також повинні знати, що така їзда призводить до підвищеного споживання бензину.

Авто. Фото Freepik
Авто. Фото Freepik

Також важливо регулярно проходити технічний огляд залізного друга. При нормальній роботі двигун не стане швидше звичайного спустошувати бензобак. Завжди своєчасно перевіряйте стан гальм, свічок і так далі.

Також приділяйте увагу безпосередньо вашому стилю водіння. Рекомендується не робити частих зупинок, оскільки для розгону автомобіль витрачає чергову порцію пального, яка могла б ще послужити.

Автомобіліст, фото Pexels
Автомобіліст, фото Pexels

Отже, таким водіям радять за можливості уникати повної зупинки машини.

Намагайтеся рухатися без перерви від початку маршруту до пункту призначення і підтримувати середню швидкість не вище 80 км/год.

Раніше ми писали про те, що пробки та ями на дорогах йому не страшні: як виглядає автомобіль майбутнього, який вміє літати

Як повідомляв Знай.ua, далеко не 10-12 грн: українцям розповіли, як сильно подорожчає бензин на АЗС

Також портал Знай.ua писав, що 5 ознак, які буквально змусять патрульного зупинити авто: баченням на замітку