Зекономити бензин у спеку можна скориставшись декількома способами.

Експерти визначили від чого найбільше витрачається паливо у спекотну погоду. Водіям радять перш за все розумно використовувати кондиціонер. Про це йдеться у матеріалі actualidadmotor.com.

Авторинок, фото iStock Images
Авторинок, фото iStock Images

"Не вмикайте його на максимальну потужність, а встановлюйте комфортну температуру" — зазначають фахівці.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Перевіряйте тиск у шинах. Недостатній тиск може збільшити споживання пального.

Використовуйте маршрути з меншим рівнем трафіку, щоб уникнути заторів і зменшити час простою двигуна. Також ще одна порада – не перевищувати швидкість, оскільки швидкість понад 80 км/год збільшує споживання пального.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Також регулярно проводьте технічний огляд автомобіля, щоб переконатися, що двигун працює правильно і не споживає більше пального, ніж потрібно.

Манера водіння також дає неабияку економію. В ідеалі пересуватися слід так, щоб допускати якнайменше зупинок – наприклад, на світлофорах. Адже при цьому безповоротно втрачається кінетична енергія машини, на придбання якої трохи раніше було витрачено той чи інший обсяг бензину.

Щоб знову розігнатися, буде потрібна нова його порція. Яку можна було б заощадити, уникнувши зупинки. Оптимальний режим: постійно і безперервно рухатися від точки старту до самого фінішу маршруту з постійною швидкістю близько 80 км/год. Це – найекономічніший стиль руху.

Нагадаємо, ми писали, що 60 грн за літр – лише початок: водіям показали, які будуть ціни на пальне у серпні.

Як повідомляв "Знай.ua", суми у платіжках злетять ще на 10%: на які комунальні послуги зростуть ціни та чому.

Також "Знай.ua" інформував, чоловік народився із двома статевими органами, але коханкам це "не в кайф": "Не вірять".