Злочинці можуть викрасти автомобіль, як і будь-яке майно. Українцям порадили, що робити у такій ситуації.

Зазвичай, наперед ніхто не прораховує варіант крадіжки авто, і небагато людей знають як вчиняти, коли крадіжка сталася. Експерти "Твоя машина" поділились детальною інструкцією.

Авто. Фото: Youtube
Авто. Фото: Youtube

Першим і ключовим кроком є дзвінок до поліції. Чим раніше ви повідомите про викрадення, тим більше шансів, що машину знайдуть "по гарячих слідах". Додзвонившись до чергового, повідомте йому обставини злочину, а також такі дані про автомобіль:

  • марку
  • модель
  • рік випуску
  • колір
  • реєстраційний номер

Авторинок, фото iStock Images
Авторинок, фото iStock Images

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні
Показати ще

Далі експерти рекомендують відразу ж повідомити про викрадення страховiй компанії. Зазвичай, у договорі страхування передбачено термін повідомлення від 24 годин до 7 днів.

Дочекавшись співробітників поліції, слід вказати їм на місце злочину та дозволити оглянути його, зафіксувавши необхідні деталі.

Після цього, можливо, вам доведеться відвідати відділення поліції, де вам запропонують написати заяву про викрадення, до якої бажано додати копії документів на право власності автомобіля, а також останні фото чи відео транспортного засобу.

Нагадаємо, ми писали, що у Львові знайшовся свій Робін Гуд: викрав Lexus, щоб віддати ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.ua" депутати розширили повноваження Нацполіції: на що чекати водіям.

Також "Знай.ua" інформував, обіцяли допомогти ЗСУ коптерами та автівками, а поклали гроші собі в кишеню: поліція викрила організовану групу шахраїв.