В Україні активно борються з курінням тютюнових виробів та електронних цигарок у публічних місцях. Щодо куріння за кермом, то деякі водії можуть бути покарані. Про це інформує портал "Дорожній адвокат".

Фахівці наголошують, що пасивне куріння є дуже небезпечним явищем, з яким активно борються в Україні. Щороку від нього помирає 14 тисяч людей, тож українців намагаються максимально захистити від шкідливого впливу курців.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

За куріння тютюнових виробів або електронних цигарок у публічних місцях передбачено штрафи. Що стосується транспортних засобів, то в деяких випадках заробити штраф можуть і любителі подиміти за кермом.

Відповідно до ч.2 ст.119 КУпАП, в Україні карають за куріння в салоні автобуса, маршрутного таксі, трамвая чи тролейбуса. Водія такого транспортного засобу можуть оштрафувати на суму від 85 до 340 гривень.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Якщо водій громадського транспорту курить і не реагує на зауваження пасажирів, слід звертатися в поліцію або в адміністрацію компанії-перевізника з вимогою покарати порушника.

Водночас заборона куріння за кермом на приватні автомобілі не поширюється.

Раніше портал Знай повідомляв, українським водіям почали виписувати штрафи у 40 тисяч гривень: уся справа у категорії прав.

Також наш портал інформував, водіям дали 10 днів: хто має звернутись до сервісного центру МВС для заміни посвідчення.

Крім того, ми писали, що 3 роки без прав – здадуться легкою прогулянкою: копи нагадали водіям про найнебезпечніші місця на дорозі.