Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є важливе нагадування. Так, в Україні триває правовий режим воєнного стану, разом із ним діють обмеження.

Сотні, а то й тисячі водіїв в Україні забули про ці обмеження, такі дії можуть спричинити неприємності, а також проблеми із законом.

А ось голова Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк нагадав, що в Україні заборонено використання автомобільних відеореєстраторів, за допомогою яких ворог може отримати інформацію про об'єкти військової та цивільної інфраструктури, переміщення та місця дислокації Сил оборони.

Xiaomi відеореєстратор
Xiaomi відеореєстратор

Причому урядовець наголосив, що зазначені відомості з камери в машині російські спецслужби можуть отримати без відома власника.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Блокпост, фото: скріншот з відео
Блокпост, фото: скріншот з відео

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні також з'явилася додатково стаття 114-2 Кримінального кодексу, яка передбачає до 12 років ув'язнення за несанкціоноване розповсюдження зазначеної інформації.

І хоча юристи звертають увагу, що сам факт зйомки дорожньої обстановки під цю норму не підпадає, автомобілістам рекомендують уникати використання засобів фото- та відеофіксації на час воєнного стану, щоб не потрапити в халепу і не пояснювати перед силовиками мотиви своїх дій.

Нагадаємо, три секрети, які значно збільшать життя вашого автомобіля.

Раніше повідомлялося, що українцям показали "Зеленого дракона" від "КрАЗ", який розривав ралі для вантажівок: двигун узяли у танка Т-64.

Також, технічний огляд автомобіля: які зміни чекають на українців у вересні.