Сезонне обслуговування автомобіля може бути більш економним. Що потрібно зробити водіям, щоб удар по гаманцю не був таким відчутним, повідомляє інформаційний портал avtodream.

Один із найвірніших способів заощадити на сезонному обслуговуванні – зробити частину робіт власноруч. Наприклад, кожен водій може самотужки замінити фільтри, олію, гальмівні колодки, свічки запалювання та інші розхідники. Також самостійно можна залити незамерзаючу рідину в бачок омивача та змастити петлі та замки.

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

При зверненні на СТО можна заощадити, якщо приїхати до фахівців вже зі своїми розхідниками. Олію та фільтри можна купити заздалегідь і обслуговування вже обійдеться приблизно на 10% дешевше. Втім, точна сума, яку вдасться заощадити, залежить від низки факторів, зокрема марки та віку автомобіля.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Фахівці рекомендують перед початком зимового періоду перевірити рівень технічних рідин, зокрема олії, а також справність гальм та кермо. Не буде зайвим оглянути днище та кузов автомобіля на предмет іржі чи пошкоджень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бюджетні способи відмити лобове скло від забруднень: заощаджені гроші підуть на бензин.

Також наш портал інформував, покладіть у бардачок - знадобитися: навіщо в салоні автомобіля піна для гоління, лайфхак від досвідчених водіїв.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем, що палить.