Українських водіїв попередили про те, що якість бензину на вітчизняних АЗС зіпсувалася під час війни, згідно з висновками експертизи нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомили експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз у коментарі "УНН". За їхніми даними, якісніше паливо продають мережеві АЗС, а от на локальних чи одиничних краще не заправлятися, оскільки це загрожує проблемами з авто.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Неодноразово були такі випадки, що громадяни заправлялися на станціях неякісним пальним і після того мали величезні проблеми з автомобілем, доводилося повністю замінювати двигун та проводити багато додаткових робіт. Звичайно, це значні фінансові витрати", - зазначили експерти.

Результати перевірок значно погіршилися, оскільки в пальному знаходили одну чи дві домішки, які не відповідали вимогам.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Втім, експерти зазначають, що часто домішку зовсім не можна ідентифікувати, що говорить про те, що пальне чи розчинник не відповідають оригінальному зразку.

"Загалом такі дослідження сприяють безпеці споживачів, забезпечують відповідність нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів стандартам якості та безпеки. Йдеться про уникнення збитків через використання неякісного палива, що може призвести до пошкодження двигунів та обладнання, інших негативних наслідків", – додали експерти.

бензин, паливо, заправка
бензин, паливо, заправка

Нагадаємо, поліцейські не можуть штрафувати водіїв через одну помилку

Раніше ми писали про те, що встигнути до кінця 2023 року: кому з водіїв терміново потрібно їхати на техогляд, точні ціни

Як повідомляв Знай.ua, водіям на замітку: як ефективно економити паливо в холодну пору року