Міністерство транспорту Чехії оголосило про запуск з 1 жовтня 2023 року спеціального реєстру для автомобілів з українськими номерними знаками.

Головною причиною є складності у стягненні штрафів та ідентифікації порушників правил дорожнього руху. З січня 2024 року всі громадяни України зобов'язані будуть зареєструвати свої транспортні засоби протягом 7 днів з моменту отримання тимчасового захисту або візи. Інакше накладатимуться штрафи до 30 тисяч крон.

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

Реєстрація буде безкоштовною та проходитиме у місцевих органах влади за місцем знаходження. Проводити техогляд при цьому не потрібно.

Як пояснила представник мерії Пардубице Крістіна Власакова, зараз складно ідентифікувати порушників правил дорожнього руху, бо українці часто змінюють місце проживання у країні. Тому розсилка штрафів ускладнена, а їхня сплата не відбувається.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нововведення, швидше за все, допоможуть покращити ситуацію на дорогах Чехії та унормувати умови перебування українців. Однак для наших громадян це чергове випробування, проваливши яке, можна втратити багато грошей.

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

Головне - з 1 жовтня 2023 року стежити за оновленнями на сайті Мінтрансу Чехії і вчасно реєструвати свої авто, щоб потім не довелося "червоніти", віддаючи останні гроші.

Нагадаємо, водій нічого не відчує:в Україні автоматична система виписала штраф на 50 тисяч

Як повідомляв "Знай.uа", українцям готують нові штрафи: за що покарають на 17 000 гривень

Знай.uа писав, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити