Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що вже у 2024 році у правилах дорожнього руху будуть деякі зміни. Насамперед вони торкнуться швидкості, рівня шуму і навіть такого явища, як дрифт.

Про це стало відомо завдяки інформації, що з'явилась на офіційному порталі українського парламенту.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Першою ініціативою є прибрати "нештрафовані" 20 км/год при перевищенні швидкості. Адже зараз водіїв не штрафують за перевищення швидкості на понад 20 км/год від дозволеної.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У разі перевищення водієм рівня шуму пропонується встановити штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн.). У разі повторного порушення водієві доведеться заплатити 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн). Таке покарання може супроводжуватися позбавленням права керування транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців.

Також під штрафні санкції потрапить дрифт. Покарання за перше порушення становить 8500 грн та 17000 грн за повторне. Водія також можуть позбавити права керування транспортним засобом терміном від 6 місяців до 1 року.

А ще відомо, що на території Європейського союзу (де зараз знаходяться десятки тисяч українців з посвідченням водія) хочуть заборонити їзду на автомобілі вночі. Юні водії матимуть заборону на їзду вночі, тобто з 0:00 до 6:00. Такі правила покликані уникнути ДТП, спричинених відсутністю досвіду у деяких водіїв.

Нагадаємо, про ці порушення мало хто чув: в Україні копи почали активно штрафувати водіїв.

Раніше повідомлялося, непідйомні штрафи до 129 тисяч гривень: за що каратимуть українців.

Також, тримайте мову за зубами: адвокат розповів про те, як водії "клюють" на хитрощі патрульних.