Українські водії ризикують отримати штраф, якщо не стежитимуть за станом номерних знаків. Ця проблема особливо гостро стоїть у зимовий період, коли при таненні снігу номери можуть сильно забруднитись. Про це пише портал "На пенсії".

При активній їзді в погану погоду автомобіль дуже швидко може забруднитись і це становить певну небезпеку для гаманця водіїв. Так, правоохоронці можуть зупинити транспортний засіб із брудним номерним знаком. Якщо водій вчинив порушення вперше, то заплатити доведеться 1190 гривень штрафу.

Патрульна поліція, скріншот: YouTube
Патрульна поліція, скріншот: YouTube

Експерти наголошують, що законом справді заборонено керувати транспортним засобом, якщо номерний знак брудний. Але є нюанси, які можуть врятувати водія від покарання.

Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube
Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир
Показати ще

Оштрафувати правоохоронці можуть лише у випадку, якщо з відстані 20 метрів неможливо визначити символи номерного знака. Однак це потрібно як слід довести.

Так, підставою для накладення штрафу може бути фото чи відеофіксація транспортного засобу на відстані 20 метрів. При цьому мають бути проведені спеціальні виміри. Тільки за виконання всіх умов штраф може вважатися законним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без попередження: українським водіям назвали найпопулярніший штраф, який виписують на трасі.

Також наш портал інформував, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч.