Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важлива інформація щодо штрафів за неправильне паркування. Справа в тому, що вже найближчим часом на деяких водіїв чекають жорсткіші покарання.

Український парламент зареєстрував проект закону №10335, мета якого підвищити штрафи за неправильне паркування для водіїв великогабаритних та великовагових транспортних засобів. Про це говориться на порталі Верховної Ради.

Фура, фото: Патрульна поліція
Фура, фото: Патрульна поліція

Ініціатива передбачає внесення до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) нової норми, яка визначає відповідальність водіям вантажних автомобілів за порушення правил стоянки.

Санкція за це правопорушення передбачає накладення штрафу у розмірі 6 800 гривень.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Процедура винесення рішень щодо цієї категорії адміністративних правопорушень міститиме складання протоколів поліцейськими та розгляд справ у судах.

Важливо, що у випадку, якщо дії порушника будуть визнані малозначними, суди можуть ухвалити рішення про звільнення його від адміністративної відповідальності.

Цей законопроект спрямований на підвищення дисципліни та дотримання правил стоянки на дорогах України, а також на забезпечення безпеки руху та покращення загальної дорожньої ситуації в країні.

Нагадаємо, не будь "рогатим", згадай про інших: правила безпечного паркування для українських водіїв.

Раніше повідомлялося, водіїв можуть оштрафувати за незначну несправність: гаманець спорожніє на 1700 гривень.

Також, до кожної школи прийде поліцейський: що відбувається.