Працівники Укртрансбезпеки тимчасово зупинили вантажівку, яка виконує міжнародне перевезення, для перевірки необхідних документів. Після надання водієм усіх необхідних паперів, він був дозволений продовжити шлях без складання актів перевірок. Але після цього він отримав штраф у розмірі 34 000 гривень.

Згодом перевізнику надійшов акт перевірки, в якому наголошувалося на відсутності у водія сертифікату відповідності причепа вимогам законодавства України з безпеки руху та екологічної безпеки - так званого "зеленого сертифікату".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Пізніше було накладено штраф у розмірі 34 000 грн за відсутність цього документа.

Про це повідомило видання MMR.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Судові інстанції розглянули справу та визнали, що працівники Укртрансбезпеки внесли свідомо неправдиві дані до акта перевірки. Перевізник представив відеозапис із нагрудного відеореєстратора працівника Укртрансбезпеки, що підтверджує наявність "зеленого сертифікату" серед поданих документів.

Це призвело до скасування незаконного штрафу.

Згідно із законодавством, працівники Укртрансбезпеки зобов'язані вести повну відеофіксацію спілкування з водієм, але спочатку відмовлялися надати це відео. Однак суд за клопотанням адвокатів все ж таки отримав відеозапис, який підтвердив наявність цього документа у водія та відсутність повідомлення про складання акта перевірки.

Квитанція, штраф - фото ukr.media
Квитанція, штраф - фото ukr.media

Суд прийняв відеозапис як доказ фальсифікації матеріалів перевірки, що стало підставою для скасування штрафу.

Історія з таким незаконним накладенням штрафу - це лише один із прикладів, коли пильність грає вирішальну роль. Тому будьте обережними під час перевірок, вимагаючи поваги до ваших прав.

Також ми повідомляли про те, що перекрив дорогу - сплачуй 6800 грн: для українських водіїв приготували нове покарання

Вам буде цікаво дізнатися, що потрібнозаплатити штраф, коли підете за ялинкою: українцям сказали, як не помилитися з новорічною красунею