Водії ще не оговталися після нещодавнього ривку цін на автогаз, а тепер стає відомо про нові "сюрпризи" для власників авто із ГБО. Про це пише портал avtosota.

Народні обранці виступили з ініціативою, яка спрямована на запровадження нових штрафних санкцій для власників автомобілів із ГБО. Посилення покарань передбачено саме на порушення, пов'язані з газобалонним обладнанням в автомобілях.

ГБО, скріншот: YouTube
ГБО, скріншот: YouTube

Так, передбачається, що за перше виявлене порушення власникам транспортних засобів, обладнаних ГБО, доведеться викласти 170 гривень штрафу. Якщо протягом року власник автомобіля не виправив проблему та повторно попався, то викласти доведеться вдвічі більше – 340 гривень.

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Крім штрафів до водіїв можуть застосовуватись інші санкції. Наприклад, проблеми з ГБО можуть призвести до призупинення дії посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців. Також може бути застосований адміністративний арешт терміном від 5 до 10 діб.

Слід зазначити, що ця ініціатива поки що не набула чинності. Проєкт закону має пройти два раунди парламентських читань, а потім бути підписаним президентом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться походити пішки: водіям нагадали, за що можуть забрати права на три роки.

Також наш портал інформував, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч.