Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливе нагадування. Так, в українських судах побільшало позовів, які пов'язані зі штрафами за порушення правил паркування.

Збір необхідних доказів, що ваш автомобіль був припаркований неправильно в забороненому місці протягом тривалого часу, може бути непростим завданням. Однак це відкриває можливість довести свою невинність.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, штраф за неправильне паркування становить 340 гривень. Однак, якщо ваш автомобіль блокував рух інших транспортних засобів, штраф може збільшитись до 1445 гривень. Про це нагадує портал "Твоя машина".

Водії, скріншот: YouTube
Водії, скріншот: YouTube

Для того, щоб вас оштрафували, інспектор повинен надати докази того, що ваш транспортний засіб залишався без руху протягом більше 5 хвилин, і це вимагає наявності відеодоказів відповідної тривалості.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо поліція надала лише скорочене відео чи фотографії, це не може бути підтвердженням порушення правил дорожнього руху.

Крім того, поліцейський повинен також переконатися, що ваш автомобіль не зупинявся для посадки або висадки пасажирів, і, можливо, була необхідність у завантаженні або вивантаженні товарів.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Отже, якщо у вас є сумніви у повноті доказової бази у вашому випадку неправомірного паркування, ви маєте право звернутися до суду та оскаржити накладені штрафи.

Оплачуючи штраф, ви по суті визнаєте свою провину, і після цього ви вже не матимете можливості оскаржити дії поліції. Не забувайте про правила безпеки на дорозі і якщо у вас є підстави, захищайте свої права через суд.

Нагадаємо, перекрив дорогу - плати 6800 грн: для українських водіїв приготували нове покарання.

Раніше повідомлялося, замість ялинки та святкового столу – у в'язницю: українців попередили про відповідальність у новорічну ніч.

Також, не поспішай, це того не варте: в Україні водій заплатив 600 тисяч за проїзд на червоний.