Останнім часом ціни на бензин в Україні почали часто змінюватись. Однак ситуація набула нового обороту, коли Укрнафта, власник власних нафтовидобувних підприємств та роздрібних мереж, оголосила про можливе зниження цін на пальне.

CEO ОККО Group, Василь Даниляк, поділився цією новиною, заявивши, що компанія може знизити ціну на бензин на цілих 8 гривень за літр без значних витрат.

фото Getty Images
Транспортування нафти, паливо, бензин \\ фото Getty Images

Експерт ринку Сергій Куюн висловив прогноз, що до наступу Нового року ціни на пальне ще впадуть через падіння світових цін на нафту. На його думку, український ринок палива нарешті підкориться світовим тенденціям після кількох місяців цінової нестабільності, пов'язаної із блокадою кордону Польщею для перевізників.

Внаслідок збільшення поставок через інші країни та збільшення закупівель у різних напрямках, дефіцит палива на українському ринку був усунений, що призвело до зниження цін. Особливо різке падіння вартості автогазу було помітним після його рекордного зростання понад 36 гривень за літр.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

заправка ОККО
заправка ОККО

Олексій Устенко, член комітету з фінансів, податкової та митної політики, також наголосив, що на світових ринках нафта не демонструє передумов для зростання цін.

За його словами, в Україні очікується зниження вартості бензину, дизпалива та зрідженого газу. І цей процес уже розпочався, оскільки з початку поточного місяця ціни на заправки країни вже показали зниження на кілька гривень.

Нагадаємо, займати черги в обмінниках? Експерт розповів, який курс долара чекає у січні 2024 року

Раніше ми писали про те, чи збільшаться ціни на продукти в 2024 році: експерт розповів, чого чекати українцям

Як повідомляв Знай.ua, АЗС порадували водіїв зниженням цін: вже на 20% дешевше