Обов'язковими документами, які првиннен мати із собою водій лишаються техпаспорт, страховка та права. Навіть якщо одного документу з цього переліку немає, це загрожує штрафом, однак є надійний спосіб уникнути покарання.

Про це пише видання "Твоя машина".

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Власникам автомобілів, які забули ці три важливих документи, Згідно з частиною 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), загрожує штраф у розмірі 425 гривень.

Однак в такому випадку вас врятує смартфон та електронне посвідчення, страховка та техпаспорт на авто в мобільному додатку "Дія".

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Українським водіям дозволили пред’являти працівникам поліції на місці зупинки документи на право керування в електронному форматі і вони мають таку ж юридичну силу, як і їх пластикові аналоги.

Щоб не провокувати патрульних, варто заздалегідь скачати додаток та перевірити чи підтягнулися усі документи, а не чекати поки забудет їх вдома і опинитеся віч-на-віч із поліцейським.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Також варто пам'ятати, що іноді трапояються технічні збої та із проблеми з мережею під час яких додаток не зможе вам ніяк допомогти.

Щоб у поліції не виникало до вас ніяких питань, кразе завжди возіть із собою паперові варіанти документів.

Нагадаємо, доведеться включити всю увагу: хто з українських водіїв "потрапить" на 290 тисяч штрафу.

Раніше повідомлялося, не дайте перекупам вас обдурити: ця деталь вказує на реальний вік та стан авто.

Також, ліки, які заборонено приймати українським водіям: найкращий з наслідків - штраф.