Робити для того, щоб "двірники" на автомобілі не залишали слідів. Декілька лайфхаків, які значно спростять життя водіям.

Завжди водії намагаються зберегти щітки на "двірниках" в ідеальному стані, щоб вони ефективно справлялися зі своїм завданням.

Двірники, скріншот: YouTube
Двірники, скріншот: YouTube

Однак, щастить далеко не всім, і поступово вони починають залишати величезні розлучення на склі, і тим самим завдають клопоту власнику.

Склоочисники для автомобілів бувають відразу трьох видів: каркасні, безкаркасні та гібридні, і за кожним з них потрібний свій догляд.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Досвідчені водії рекомендують використовувати силіконове мастило. Вона здатна запобігти скрипам, а також продовжує служби гумових та пластикових виробів. Якщо правильно доглядати, то вони служитимуть не один сезон.

Автомобиль, фото: Знай.ua
Автомобиль, фото: Знай.ua

Для того, щоб змастити їх силіконом, вам потрібно підготувати спочатку тканину або губку і капнути на неї трохи силікону. Далі починаєте ретельно протирати поверхню щіток.

Головне стежити за кількістю бруду на губці, тому що її скупчення робить щітки нееластичною, і тим самим малоефективними. Зазначимо, що якщо ваші "дворники" запущений випадок, то ці поради не допоможуть.

Крім того, щоб зберегти тривалість експлуатації двірників, в жодному разі не можна включати щітки на суху, і очищати за їх допомогою сніг, що налип.

Не застосовуйте і своєї сили, якщо щітки примерзли до лобового скла транспортного засобу.

Ніколи не залишайте "двірники" піднятими, адже таким способом гума розтягується, і тоді вони нещільно прилягають.

водій за кермом, фото Pxhere
водій за кермом, фото Pxhere

Нагадаємо, що петля звужується до 17 тис грн: в Україні посилюють покарання за "скручування" ; пробігу.

Раніше ми повідомляли, навіщо водії чіпляють маленьке відро на "ластівку": несподівана історія аксесуара .