Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть прожити без цікавостей з автомобільного світу, є крута історія, а головним чином – дуже свіжа. Японська корпорація Sony спільно з підприємством Honda на CES 2024 продемонструвала покращений варіант концепту електромобіля Afeela.

До речі, даним авто можна керувати дистанційно за допомогою джойстика від ігрової консолі PlayStation 5, пише Carscoops.

Sony Afeela – 4,9-метровий електричний седан Е-класу потужністю 489 сил. Силову установку та шасі електрокара розробляє Honda.

Sony Afeela, фото: Sony
Sony Afeela, фото: Sony

У Лас-Вегасі на шоу CES-2024 презентовано новий електрокар Afeela. Перший автомобіль від Sony надійде у виробництво з 2025 року.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Sony Afeela, фото: Sony
Sony Afeela, фото: Sony

Це фінальний прототип Afeela і очікується, що саме так виглядатиме серійний автомобіль Sony. Нагадаємо, що розробляють його спільно з Honda – для цього створили спільне підприємство Sony Honda Mobility.

Sony Afeela, фото: Sony
Sony Afeela, фото: Sony

Sony Afeela - обтічний седан Е-класу, який кине виклик Tesla Model S. У нього похилий дах і висока віконна лінія, а між фарами встановлений дисплей, на який можуть проектуватися зображення.

Sony Afeela, фото: Sony
Sony Afeela, фото: Sony

Концепт-кар 2024 відрізняється дизайном переднього бампера і наявністю дзеркал (у попередніх прототипів були камери).

Розміри Sony Afeela:

- довжина - 4915 мм;
- ширина - 1900 мм;
- висота - 1460 мм;
- колісна база - 3000 мм.

У салоні кермо виконане у вигляді штурвала, а на всю ширину передньої панелі розтягнутий дисплей. Окремі монітори є й у задніх пасажирів. Afeela 2024 отримав нову центральну консоль і дві бездротові зарядки для смартфонів. У Sony розробляють для електрокара автопілот.

Sony Afeela, фото: Sony
Sony Afeela, фото: Sony

Крім того, вперше розкрито характеристики Sony Afeela. У Honda розробляють двомоторну повнопривідну силову установку потужністю 489 л. с. Літій-іонна батарея на 91 кВт∙год підтримує швидку зарядку потужністю до 150 кВт.

Sony Afeela, фото: Sony
Sony Afeela, фото: Sony

Нагадаємо, Ubisoft дарує геймерам Assassin Creed Syndicate: залишилося кілька днів.

Раніше повідомлялося, онука Софії Ротару живе своє розкішне життя в Америці і не згадує про війну на Батьківщині.

Також, новий одяг, гра на гітарі та "бойня" зі всіма: чим ще порадує геймерів ремайстер The Last of Us Part II.