Прихід зими та холодів не найулюбленіший час для водіїв. За машиною потрібно доглядати ретельніше, щоб вона пережила цей період без наслідків.

У зимовий час витрати пального теж значно збільшуються, але причина далеко не в порі року, а в самих помилках водіїв. У першу чергу до помилок відносять занадто довгий прогрів двигуна, опалення салону, а також очищувачі.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Також, впливає і сам стан доріг, оскільки поверхня заважає перекочування коліс. Олія в підшипниках теж може стати причиною занадто великої витрати палива.

Виправити ситуацію досить легко. Наприклад, потрібно прогрівати недовго, поки скидаєте сніг з кузова. Після цього повільно починайте рух. Витрата палива значно знизиться.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Також, рекомендується очищати з кузова весь сніг, і тоді автомобіль стане значно легше, і опора потоку вітру знизиться до норми.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Тиск повітря в шинах є ще одним дуже важливим аспектом, який на морозі починає падати.

Масло потрібно використовувати якнайменшу в'язкість, за типом 0W-20. Це допоможе значно заощадити не лише на паливі, а й на подальшому ремонті двигуна.

Спробуйте використовувати автоковдру. Вона прискорює прогрів і довго не дає мотору охолонути, що важливо при нетривалих зупинках між поїздками.

Ну, і звичайно, варто задуматися про свою манеру їзди. Водіть плавніше, без пробуксування, а також прискорень.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що українських водіїв хочуть зробити пішоходами: по кому "ударить" новий закон.

Раніше ми повідомляли, що "двірники" загнутись раніше належного: що не можна з ними робити іяк продовжити службу.