Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що з недавніх пір в Україні одна категорія водіїв потрапила під приціл " правоохоронців

З'явилася інформація, що Державна податкова служба України спільно з Нацполіцією почала "полювання" за таксистами, що продовжують заробляти гроші без відповідної реєстрації.

Таксі. Фото: скрін youtube
Таксі. Фото: скрін youtube

На офіційному порталі ГУ Державної податкової служби в Київській областіповідомляється, що співробітники відомства почали здійснювати рейди, спрямовані на виявлення водіїв, які надають послуги таксі без реєстрації та РРО, ухиляючись від сплати податків.

У повідомленні йдеться, що на таких автомобілістів складають протоколи за ст. 164 КУпАП. Транспортний засіб у таксистів-нелегалів вилучають як знаряддя протиправної діяльності. За підрахунками податківців, подібною діяльністю в Україні займається близько 220 тисяч громадян, більшість із яких не реєструються як підприємці.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Також варто нагадати той факт, що в Україні зафіксовано проблеми з онлайн-перереєстрацією автомобілів, які викликані новими вимогами перевірки власників через поліцейську базу даних.

Опублікований законопроект щодо мобілізації обмежує перереєстрацію транспортних засобів для чоловіків без військового обліку. Це викликало труднощі для багатьох власників, яким відмовляють у перепродажі автомобілів через онлайн-портал "Дія".

Нагадаємо, з тонуванням, старі та "діряві": які авто не пройдуть техогляд в Україні в 2024 році.

Раніше повідомлялося, штрафи та конфіскація: коли відсутність реєстрації може вилитися водіям у дорогу плату.

Також, власникам авто тепер доведеться не солодко: машину не продав, зате на облік став.