Кожен автовласник може мати справу з проблемою, коли на лобовому склі з'являються подряпини. Тому погіршується видимість і вигляд у машини стає не дуже охайним.

Важливо розуміти, чому з'являються подряпини, і намагатися відстрочити появу подряпин якомога довше.

Подряпини на склі. Фото: Youtube
Подряпини на склі. Фото: Youtube

Автолюбителі часто діляться своїми секретами, а ми зібрали для вас низку порад, як запобігти і позбутися подряпин.

По-перше, подряпини можуть з'явитися, якщо використовувати склоочисник сухо на брудному склі. Коли лобове скло сильно забруднене, включення склоочисників призведе до утворення подряпин. Тому перш ніж увімкнути "двірники", побризкайте на скло миючим засобом.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Також погодні умови можуть призвести до того, що на склі можуть з'явитися подряпини та навіть тріщини. Наприклад, коли йде град, чи крижаний сніг.

Під час руху, коли ви їдете поряд з великими автомобілями, дрібне каміння та сміття може відлітати від коліс та пошкодити скло вашого автомобіля. Тут важливо дотримуватися дистанції, це також може звести до мінімуму ризик нещасного випадку.

Skoda Monte Carlo. Фото: Авто Центр
Skoda Monte Carlo. Фото: Авто Центр

Як позбутися подряпин

Зубна паста

Очистіть лобове скло, розподіліть зубну пасту на чисту та м'яку серветку з мікрофібри. Укладіть тканину на подряпину і обережно потріть круговими рухами. Для кращого ефекту можна додати харчову соду. Для цього змішайте білу зубну пасту із чайною ложкою харчової соди.

Суха гірчиця з оцтом

Ще один народний спосіб, який може надовго позбавити подряпин – гірчичний порошок і оцет. Змішайте ці два інгредієнти, щоб утворилася суміш густини сметани. Пасту, що утворилася, нанести на чисте скло і відполірувати сухою тканиною. Ефект від такої обробки буде сильнішим, ніж від зубної пасти.

Аерозоль

Дрібні подряпини можна забрати за допомогою аерозолю WD-40. Це полірувальний засіб у вигляді аерозолю, який найчастіше застосовують для полірування фар. Але його можна використовувати і для полірування скла.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що результат без "шалених" витрат: як прості методи допоможуть у боротьбі з подряпинами на кузові авто.

Раніше ми повідомляли, як неправильний колір знизить ціну на машину аж до 25%: важлива не лише "начинка".