На українських водіїв чекає неприємний сюрприз у вигляді нових штрафів у розмірі до 8500 гривень. Відповідний законопроєкт №11029 вже зареєстровано у Верховній Раді.

Народні депутати ініціювали посилення відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху, а саме запропонували на законодавчому рівні зобов'язати водіїв міняти шини з літніх на зимові.

Автівки. Фото: Youtube
Автівки. Фото: Youtube

Новий законопроєкт розроблявся нардепами за участю Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ. Документ, зокрема, передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Так, водіїв, які ігноруватимуть необхідність "перевзути" автомобіль, пропонують штрафувати на 1700 гривень. За повторне порушення штрафні санкції посилюються в рази.

Шини. Фото: Youtube
Шини. Фото: Youtube

Якщо водій продовжить використовувати шини, що не відповідають сезонності, його можуть оштрафувати вже на суму від 3400 до 8500 гривень. Водночас до порушника можуть застосувати додаткову санкцію – позбавити права керувати транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що ваш телефон може стати знаряддям злочину: в яких місцях водіїв штрафують за зйомку ДТП.

Також наш портал інформував, водіїв штрафують за їзду напідпитку, навіть якщо вони не за кермом: адвокат розповів, як не потрапити в пастку патрульних.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українських водіїв попередили про небезпеку звичайної ганчірки: як через це не потрапити на "гачок" аферистів.