В Україні засвітився, мабуть, найшвидший на планеті "Запорожець". Автомайстер модернізував ЗАЗ до рівня гоночного боліда та бере активну участь у відповідних змаганнях. На що здатний автомобіль, показали на youtube-каналі Sumy Racing Team.

Заводський "Запорожець" має дуже посередні технічні характеристики і особливо швидкості з нього не видавиш. Проте майстри автотюнінгу вирішили, що буде цікаво зробити гоночний болід на базі ЗАЗ. І вони не помилились.

Найшвидший "Запорожець". Фото: скрін youtube
Найшвидший "Запорожець". Фото: скрін youtube

Так, в Україні засвітився неймовірно потужний та стильний "Запорожець", зроблений спеціально для дрег-рейсингу. Основою створення шедевра став ЗАЗ-965. З нього по суті взяли тільки кузов і допрацювали практично до невпізнанності. Лише напис на передку машини нагадує, що перед нами "Запорожець".

Найшвидший "Запорожець". Фото: скрін youtube
Найшвидший "Запорожець". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Найцікавіше – потужність цього монстра. Вона становить 1500 кінських сил, що відповідає рівню топових гіперкарів. Слід зазначити, що на трасі цей "Запорожець" показує себе неймовірно круто – блискавичний розгін та клуби диму з-під коліс.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, спорткари нервово курять осторонь: українець встановив під капот Daewoo Lanos 3.2-літровий V6.

Також наш портал інформував, у старому київському гаражі виявили унікальний спортивний "Запорожець": будь-який колекціонер позаздрить.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, начебто тільки з конвеєра: в Україні знайшлася "капсула часу" – новенький горбатий ЗАЗ.