Водіям вже зараз варто підготуватися до перевірки, тому що у разі порушень загрожують немаленькі штрафи.

Деякі кроки слід зробити вже зараз. Це позбавить водіїв зайвого занепокоєння, а в майбутньому - від витрат.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Станом на листопад 2023 року, в Україні ціни на технічний огляд автомобілів, який є обов'язковим для водіїв, стартують від 1120 гривень для легковиків. Вартість технічного контролю вантажних машин, автобусів, причепів та напівпричепів залежить від маси.

Згідно з діючими нормами, під час техогляду повинні перевіряти системи гальмівного та кермового управління, зовнішні світлові прилади, пневматичні шини та колеса, світлопропускання скла, газобалонне обладнання. А також інші частини, які можна зарахувати до безпеки руху на дорозі.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Щоб підготуватись до перевірки, потрібно самостійно оглянути свій транспортний засіб на справність даних систем. Із цим також можуть допомогти на автосервісах.

Насамперед це забезпечує впевненість у тому, що навіть якщо обов'язковий техогляд повернуть, штрафи за порушення під час перевірки не випишуть. І сама людина має бути зацікавлена ​​у безпеці на дорозі.

Машини, дорога: фото gamerwall
Машини, дорога: фото gamerwall

Нагадаємо, що паркуєтесь із вивернутими колесами? Експерти пояснюють, чому це серйозна помилка.

Раніше ми повідомляли, що не ризикуйте двигуном: експерти виявили, де в Україні краще не заправлятися.

Також стало відомо, як часто потрібно міняти масло в двигуні: простий спосіб перевірити простроченість.