Адвокат Сімутін вкотре поділився з нами цікавими і навіть шокуючими відомостями про те, як поліція може дурити вас під час перевірок на рівень алкоголю в крові.

Виявляється, що цей алкотестр, яким поліцейський патруль вимірює рівень алкоголю в крові, іноді може давати збій і показувати невірні дані.

ДПС, Time56
ДПС, Time56

А поліцейські, у свою чергу, свідомо не піддають його перевірці на точність, щоб висунути зайвий штраф.

Розповідь адвоката ґрунтується на реальному випадку, де водію було пред'явлено звинувачення в керуванні транспортним засобом у стані сп'яніння.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Водій авто / фото: скріншот Youtube
Водій авто / фото: скріншот Youtube

Виявляється, драгер, як і будь-яке метрологічне обладнання, повинен адаптуватися до навколишнього середовища. Однак інструкція не містить інформації про правила використання при екстремальних температурах, що відкриває двері для зловживань.

Адвокат каже, що багато водіїв можуть легко стати жертвами цього процесу.

Щоб довести хибність результатів вимірювань, адвокати звернулися до геофізичної лабораторії.

Перевірка водіїв. Фото: скрін youtube
Перевірка водіїв. Фото: скрін youtube

Отримана відповідь підтвердила, що температура повітря в той день не перевищувала +2,7 градуса, тоді як драгер вказував +19.

Ця помилка допомогла успішному захисту водія у суді.

На закінчення адвокат поділився двома важливими порадами для водіїв:

  1. Завжди вимагайте сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку алкотестера перед його використанням.
  2. Якщо ви не згодні з результатами на місці, вимагайте обстеження у найближчій лікарні, дотримуючись необхідних процедур.

Також варто нагадати, які продукти подорожчають із приходом тепла: прогноз від експертів

Раніше наш портал писав, "синій" тато розірвав селезінку багатодітної мами через конфлікт їхніх дітей: у суді навіть не вибачився