Багато власників автомобілів стикаються з проблемою помутніння фар, що може негативно вплинути на видимість на дорозі, особливо в темний час доби.

Не завжди є час і кошти на візит до автомийки. Проте, існує простий і доступний спосіб відновлення блиску фар в домашніх умовах - за допомогою лимона і соди.

Сода та лимон, фото mamamoet
Сода та лимон, фото mamamoet

Почнемо з того, що вам знадобиться:

  • Лимон: свіжий і соковитий.
  • Сода.
  • Пульверизатор.
  • Вода.
  • Ганчірка.
  • Ніж.
  • Малярська стрічка.

Щоб розпочати процес, розріжте лимон навпіл і насипте соду на одну з його половинок. Потім стисніть половинку, щоб виділився сік і запустилася хімічна реакція. Натирайте цією сумішшю фари вашого автомобіля, періодично додаючи соду та стискуючи лимон для більшої кількості соку.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Після того, як ви ретельно очистили фари, змийте залишки суміші водою і протріть їх ганчіркою. Насолоджуйтесь результатом - ваши фари знову засяють блиском!

Важливо пам'ятати, що цей метод ефективний для легкого забруднення фар. У випадку серйозних пошкоджень краще звернутися до професіоналів або скористатися більш серйозними методами відновлення. Так чи інакше, натирання фар лимоном і содою - це економічний та екологічно чистий спосіб підтримувати ваш автомобіль у чудовому стані.

Раніше ми розповідали про "Тещині" способи почистити жалюзі, не знімаючи їх з вікон: плечі "горіти" не будуть, і дружина тільки ахне

Нагадаємо, Пил більше не накопичуватиметься, а прибирати доведеться рідше: який засіб "відштовхне" її надовго