Багато водіїв у нашій країні не мають повної інформації про те, що мити автомобіль можна тільки на спеціально відведених для цього місцях. Якщо ви вирішите помити своє авто, де завгодно, крім мийки, ви ризикуєте отримати великий штраф.

У 2010 році до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення внесли зміни. Тепер за порушення правил благоустрою, зокрема за миття автомобілів у непризначених для цього місцях, передбачено штраф. І от це може коштувати вам дуже дорого.

Миття авто, скріншот: YouTube
Миття авто, скріншот: YouTube

Тому пам'ятайте, що миття автомобіля на вулиці, у парку або навіть біля річки - не найкраща ідея. Це не лише порушення правил, а й може мати негативний вплив на навколишнє середовище.

І ось чому: речовини, які використовуються при митті автомобіля, можуть потрапити в навколишній ґрунт і водні джерела, що може спричинити серйозні проблеми з екологією та здоров'ям.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Миття авто, скріншот: YouTube
Миття авто, скріншот: YouTube

Отже, пам'ятайте про ці правила, адже штраф за миття автомобіля у непризначених для цього місцях може становити від 50 до 100 мінімальних заробітних плат, що наразі складає 1 342 гривні. Тому краще скористатися послугами автомийки, ніж ризикувати втратити гроші на штраф.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, прострочений техогляд автомобіля: які штрафи загрожують водіям