Багато водіїв стараються зробити свої автомобілі яскравішими та більш видимими на дорозі, зокрема, змінюючи фари. Однак не всі знають, що деякі види фар в Україні є неприпустимими і навіть небезпечними для використання. Зокрема, це стосується ксенонових фар.

Хоча ксенонові фари мають свої переваги, вони можуть бути дуже яскравими і навіть сліпити інших водіїв та пішоходів. Це може призвести до аварій через втрату контролю над ситуацією на дорозі.

Полірування фар. Фото з відкритих джерел
Полірування фар. Фото з відкритих джерел

Українське законодавство забороняє експлуатацію автомобілів з ксеноновими фарами через загрозу для безпеки руху. Встановлення або використання неправильних фар може призвести до накладення штрафу на водія. Якщо водій не виправить порушення, йому може бути відмовлено в правах на певний строк.

За статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) водій, який вперше встановив неприпустимі фари, може отримати штраф у розмірі 510 гривень.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям, які прибувають в Норвегію, встановили жорсткі правила – про гостинність можете забути "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Ксенонові фари, скріншот: YouTube
Ксенонові фари, скріншот: YouTube

Якщо машина переобладнана з порушенням встановлених норм, водія можуть оштрафувати на 340 гривень. У випадку повторного порушення водій може втратити права на півроку.

Також наш портал інформував, готуємо авто до продажу: як правильне миття може збільшити його цінність

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що готуємо авто до продажу: як правильне миття може збільшити його цінність

Вам буде цікаво дізнатися водії навіть не підозрюють, що винні 3400 грн штрафу: юристи підказали, як не попастися