З 24 по 27 травня водіям доведеться обійтися без двох популярних послуг у додатку "Дія". Як повідомили у головному сервісному центрі МВС, тимчасово будуть недоступні послуги перереєстрації автомобілів та обміну посвідчення водія.

Причина проста: у період змінюються реквізити на оплату рахунків.

Усі заявки, подані до 24 травня, будуть опрацьовані в порядку черги, а з 28 травня послуги знову стануть доступними у "Дія".

жінка за кермом автомобіля
жінка за кермом автомобіля

Нагадаємо, що перереєстрація через "Дія" доступна лише для фізичних осіб та лише для трьох категорій транспортних засобів: легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Для зміни власників мікроавтобусів, вантажівок чи іншої техніки все ще потрібно звертатися до Сервісного центру МВС.

Популярні новини зараз
Українка виграла півмільйона гривень за одну мить: як звичайний похід до магазину змінив усе життя Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла
Показати ще

Також зазначимо, що першу державну реєстрацію автомобіля в Україні не можна пройти онлайн, оскільки дані про транспортний засіб відсутні у єдиній базі.

Крім того, за першої реєстрації необхідно сплатити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, розмір якого залежить від вартості автомобіля та прожиткового мінімуму – від 3 до 5%.

Послуга заміни посвідчення водія була додана в "Дія" у травні 2023 року, а можливість перереєстрації авто з'явилася в додатку наприкінці грудня минулого року.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у українців обкладуть податком на розкіш: кого змусять витрусити гаманці

Вам буде цікаво дізнатися, чи майбутнє вже настало? ВПС США готові приймати "літаючі машини" - але ВСУ не дістанеться жодної