Хоча Україну останні дні накриває шалена спека, але дощі теж мали місце. А важко не помітити факт того, що дощі зараз прямоп'ясні, які затоплюють вулиці.

Звичайно, в таку погоду у великій небезпеці знаходяться водії, тому дуже важливо правильно поводитися за кермом. Яких же правил потрібно дотримуватись усім водіям під час зливи.

Злива, фото: скріншот з відео
Злива, фото: скріншот з відео

Водіям рекомендують: у складних метеоумовах краще знизити швидкість та відмовитись від необдуманих маневрів. Якщо погіршилася видимість, потрібно увімкнути ближнє світло фар, особливо уважно стежити за безпечною дистанцією та бічним інтервалом.

Також радять уникати різких гальмувань та не використовувати опцію "круїз-контроль". Під час дощу суттєво знижується коефіцієнт зчеплення коліс із дорогою. Тому може збільшитися гальмівний шлях і навіть статися втрата керованості авто.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Щоб уникнути виникнення аквапланування, проїжджайте калюжі на мінімально можливої ​​постійної швидкості, тримаючи кермо прямо.

Зливи, авто, кадр з відео
Зливи, авто, кадр з відео

Якщо через сильний дощ неможливо продовжувати рух, слід зупинитися на узбіччі з включеними «аварійкою» і фарами і перечекати зливу.

А пішоходам в умовах дощу перед тим, як переходити проїжджу частину, слід переконатися, що водії їх помітили та зупинилися.

Рекомендовано також у негоду відмовитися від пересування на засобах персональної мобільності та велосипедах.

Нагадаємо, що водіїв легко можуть оштрафувати за увімкнений кондиціонер: чому це відбувається.

Раніше ми повідомляли, що не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.