Багато водіїв замислюються над тим, як знизити споживання палива. Особливо зараз, коли ціни на бензин буквально надхмарні.

Якщо ви думаєте, що це нереально, то ви дуже неправі і ми зараз розповімо вам цілих три звички, які варто виробити кожному водієві, щоб знизити витрату палива.

Каністра бензину / фото: depositphotos
Каністра бензину / фото: depositphotos

Відмова від різких маневрів

Різкий набір швидкості підвищує витрату палива. До аналогічного наслідку призводять і постійні різкі гальмування. Водій, який бажає рідше відвідувати АЗС, повинен навчитися водити плавніше. Відмова від різких маневрів – це гарантія зниження навантаження на двигун. У результаті зменшиться і витрата пального.

Планувати маршрут заздалегідь

Економний водій не повинен міркувати так: «Будувати маршрут не буду, розберуся в дорозі».

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Потрібно завжди планувати шлях задовго до початку подорожі. Такий підхід дозволить уникнути зайвих зупинок, різких поворотів, розворотів тощо.

автомобіль ауді, фото з інтернету
автомобіль ауді, фото з інтернету

Стежити за швидкістю

Під час кожної далекої поїздки багато водіїв набирають велику швидкість.

Від цієї звички варто відмовитись. По-перше, перевищення швидкості - це порушення правил дорожнього руху, яке може стати причиною отримання чималого штрафу.

По-друге, надто швидка їзда підвищує витрати пального. Оптимальна швидкість для економії палива – від 60 до 80 кілометрів на годину.

Автомобили, фото: Знай.ua
Автомобили, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що водіїв легко можуть оштрафувати за увімкнений кондиціонер: чому це відбувається .

Раніше ми повідомляли, що не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.