Якщо в Україні запровадять військовий збір у 15% за першої реєстрації автомобіля, покупці нових машин можуть зіткнутися з додатковими витратами у розмірі 180-280 тисяч гривень.

За словами Галини Шипулової, директора дилерської мережі "Автотрейдінг Атол Груп", через це вартість реєстрації авто середнього класу зросте в кілька разів.

Вона також вважає, що такий крок може серйозно вдарити по ринку: продаж автомобілів може впасти втричі чи навіть більше. Бренд-директор Volvo в Україні Артем Ткаченко очікує, що багато людей просто не захочуть платити такі великі гроші, що також призведе до зниження реєстрацій нових машин.

Автомобіліст, фото Pexels
Автомобіліст, фото Pexels

З початку повномасштабної війни ціни на автомобілі зросли на 50% і це вже призвело до падіння продажів. Але це ще не все: тепер планується запровадити новий військовий податок. Громадяни платитимуть 5% податку на доходи та ще 15% при купівлі автомобіля.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати
Показати ще

У компанії «Рено Україна» прогнозують скорочення ринку на 50%, що означає, що за рік буде продаватися лише 35 000 автомобілів.

Бренд-директор Jaguar-Land Rover Андрій Ханін також попереджає про падіння авторинку. За його прогнозами, замість 6350 машин на місяць, як було у першій половині року, може бути продано лише 3175.

Автомобіль. Фото: Bigmir.net.
Автомобіль. Фото: Bigmir.net.
Автомобіль. Фото: Bigmir.net.

Директор Skoda Україна, Марина Яковлєва, очікує падіння продажів на 40%, що скоротить продаж до 3-3,5 тисяч машин на місяць. А бренд-директор Volvo Артем Ткаченко вважає, що реєстрація може впасти на 35%, тому що багатьом не захочеться платити додатково 200 тисяч гривень за реєстрацію.

Так що, якщо ви планували покупку авто, можливо, варто поспішити, поки ситуація ще більше не погіршилася. Введення нового податку може призвести до серйозних проблем на автомобільному ринку, але справжні наслідки ми побачимо пізніше.

Також поспішаємо повідомити, потужна новинка від Rolls-Royce вже розсікає Україною: новий Spectre був помічений в Одесі

Раніше стало відомо, нарешті з Tesla Cybertruck зробили будинок на колесах: пересувна дача обійшлася в 60 тис грн

Вам варто дізнатися про ТОП-10 доступних негібридних авто з низькою витратою палива