Нове дослідження показало, що навігатори з "спокусливими" жіночими голосами можуть робити водіїв-чоловіків ризикованішими за кермом. Шанхайський університет Фудань провів два експерименти, щоб перевірити, як голос навігатора впливає на поведінку водіїв.

Про це розповіли в Independent.

У першому експерименті чоловіки керували автомобілем у симуляторі, отримуючи вказівки різними голосами – високими та низькими жіночими. Виявилось, що чоловіки частіше проїжджали на жовте світло, коли чули високий голос.

Водіїв можуть позбавити подійських прав за станом здоров'я
Водіїв можуть позбавити подійських прав за станом здоров'я

Це може вказувати на те, що високі та привабливі голоси спонукають їх "показати себе" і їхати швидше.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

У другому експерименті учасники віртуальної реальності перетинали міст, і їм відтворювали жіночі голоси – високі та низькі. Більшість чоловіків визнали високий голос привабливішим, і ті, хто почув високий голос, перетинали міст швидше.

Дослідники припускають, що це пов'язано з тим, що високий голос підсвідомо спонукає чоловіків йти на більший ризик.

Гонка
Гонка

Вони вважають, що голос навігатора може впливати на безпеку водіння та пропонують знизити "жіночність" голосів у дизайні голосових систем автомобілів. Однак, як завжди, важливо виявляти здоровий глузд, слухаючи вказівки навігатора.

Також поспішаємо повідомити, дві подружки підкорюють 804 км на іграшкових машинках: рвуться до рекорду Гіннеса

Раніше стало відомо про те, що може призвести до проблем в інтимному житті: які препарати поставлять хрест на лібідо

Вам буде цікаво дізнатися, від бур з Сахари до колонізації Марса: "Інтерстелар" вже давно передрікав наші страждання