Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого дивовижного світу автотехніки, є цікава новина. США на аукціон RM Sotheby's виставили електромобіль Detroit Electric Model 57 Brougham 1916 року. За вінтажне авто планують одержати від 85 000 до 115 000 доларів.

Старовинний електрокар Detroit Electric Model 57 Brougham зовні нагадує карету. Він здатний розвинути 32 км/год та проїхати 130 км без підзарядки.

Про це авто у деталях розповіли на сайті аукціонного будинку.

Detroit Electric Model 57, фото: RM Sotheby's
Detroit Electric Model 57, фото: RM Sotheby's

Мало хто знає, що електромобілі випускали понад 100 років тому, причому масовими вони були в США. Попит на них виріс під час Першої світової війни, коли подорожчало паливо. До того ж, бензинові автомобілі на той час не мали електростартера, тому їх доводилося заводити ручкою ("кривим стартером"), що було досить важко.

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Наприклад, американська компанія Detroit Electric, виробляла електромобілі з 1907 року і згодом вийшла на показники 1000-2000 зібраних автомобілів на рік. Загалом вона випустила 13 000 машин і до появи Tesla вважалася найбільшим американським виробником електрокарів.

Detroit Electric Model 57, фото: RM Sotheby's
Detroit Electric Model 57, фото: RM Sotheby's

Електромобілі Detroit Electric були у родині винахідника Томаса Едісона, на них їздили мільйонер Джон Д. Рокфеллер, дружини Генрі Форда та майбутнього президента США Двайта Ейзенхауера.

Електромобіль Detroit Electric Model 57 Brougham нагадує карету. У його салоні водій та пасажири сидять один навпроти одного. Для керування авто встановлені важіль та педалі.

Detroit Electric Model 57, фото: RM Sotheby's
Detroit Electric Model 57, фото: RM Sotheby's

Невеликий електродвигун розганяє Detroit Electric Model 57 Brougham до 32 км/год. Свинцеві батареї забезпечують запас ходу до 130 км. Вінтажний електрокар відреставровано до оригінального стану.

Нагадаємо, агресивний позашляховик або витончений ретрокар: який автомобіль буде ідеально підходити вам за знаком Зодіаку.

Раніше повідомлялося, Renault продає електровелик за ціною "євробляхи": мчить до 25 км/год, і не боїться бездоріжжя.

Також, спортивна "конячка" з ароматом: Huawei та Dior презентували потужний електрокар.