В Україні автовласникам загрожують нові фінансові санкції, цього разу – за «неправильний» колір автомобіля. Як виявилось, зміна кольору кузова без оновлення відповідних документів може стати підставою для адміністративного штрафу в розмірі 850 гривень.

Юристи наголошують: якщо вирішили змінити колір машини – це обов'язково має бути відображено у технічному паспорті.

Кардинальна зміна кольору, наприклад після фарбувальних робіт через ДТП, корозію або за бажанням власника, є підставою для оновлення даних в сервісному центрі МВС. Процедура включає звернення з паспортом, ідентифікаційним кодом та старим техпаспортом для внесення змін. Якщо цього не зробити, то при першій же перевірці поліцією водієві можуть виписати штраф.

Фарбування авто, скріншот: YouTube
Фарбування авто, скріншот: YouTube

Ці зміни можуть стати справжнім ударом по кишенях українців, адже в умовах постійного зростання витрат на паливо, утримання автомобіля та ремонтні роботи, ще одна обов’язкова витрата у вигляді штрафу стане неприємною несподіванкою.

Популярні новини зараз
Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Нові правила роздягнуть водіїв до нитки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Серед головних правил – важливо пам’ятати, що оновлення документів потрібне лише при кардинальній зміні кольору. Якщо ви просто змінили відтінок або нанесли захисну плівку на кузов – оновлення не потрібне. Проте краще бути обережним, щоб уникнути зайвих витрат.

Для багатьох українських автовласників це стане додатковим фінансовим тягарем. Більшість водіїв навіть не знають про таку вимогу і можуть потрапити у ситуацію, коли несподівано доведеться сплачувати штраф або йти через усю процедуру зміни документів. А це ще один бюрократичний квест, що потребує часу і грошей.

Нагадаємо, що подорожчає проїзд у маршрутках: скільки доведеться платити

Раніше ми розповідали, що маєте право відмовити: чого не можуть вимагати від водіїв на блокпостах

Також, штрафують не лише ТЦК: українців попередили, що за "фокуси" з пропискою буде покарання