Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого дивовижного світу автотехніки, є цікава історія. Суперкар McLaren P1 отримав незвичайну копію у натуральну величину.

Для створення копії McLaren P1 знадобилося 8300 годин та 342 000 деталей Lego. Авто отримало 768 електромоторів і здатне розвинути 64 км/год. Її виготовили з конструктора Lego та презентували на британському автодромі Сільверстоун.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті McLaren.

Копія McLaren P1 з деталей LEGO, фото: McLaren
Копія McLaren P1 з деталей LEGO, фото: McLaren

Над проєктом працювали 23 інженери McLaren та Lego. Загалом, на розробку та складання авто витратили 8300 годин. На нього пішло 342 тисячі деталей Lego Technic 393 різних видів. Крім того, спеціально для копії McLaren P1 довелося створити 11 унікальних деталей.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст
Показати ще

Купе McLaren P1 відтворили до дрібних деталей: він має кермо, сидіння і йому навіть підібрали фірмовий помаранчевий колір. Примітно, що копія McLaren на 175 кг легша за оригінал — важить 1220 кг.

Копія McLaren P1 з деталей LEGO, фото: McLaren
Копія McLaren P1 з деталей LEGO, фото: McLaren

Мало того, іграшковий суперкар McLaren здатний самостійно пересуватися. Він отримав вісім (це символізує двигун V8) блоків електродвигунів Lego Technic. У кожному з них по 96 невеликих моторів, тобто їхня загальна кількість — 768.

Максимальна швидкість McLaren P1 із Lego становить 64 км/год. Пілот команди McLaren у "Формулі-1" сів за кермо авто та проїхав на ньому коло автодромом.

Нагадаємо, є шанс торкнутися легенди: Містер Бін продає особистий спорткар Peugeot 205 GTi.

Раніше повідомлялося, брутальний позашляховик або витончений ретрокар: який автомобіль ідеально підходитиме вам за знаком Зодіаку.

Також, ракети, кулемети та "невидимість": виставлено на продаж легендарний Aston Martin Джеймса Бонда.