В Україні затвердили новий зразок водійського посвідчення, метою якого є підвищення рівня захисту від підробок.

Нововведення було анонсовано начальником Головного сервісного центру МВС Миколою Рудиком. За його словами, водійське посвідчення отримало додаткові захисні елементи у вигляді унікального коду з трьох літер і шести цифр. Цей крок був зроблений для боротьби з підробками, які досі залишаються актуальною проблемою в Україні.

Водійські права, Politeka
Водійські права, Politeka

Однак це не єдині зміни у сфері видачі водійських прав. Нововведення стосуються і самого процесу складання іспитів для отримання посвідчення.

Якщо ви плануєте отримати водійське посвідчення, тепер для вас діє приємне полегшення: практичний іспит можна складати необмежену кількість разів. Єдина умова – між кожною спробою необхідно робити паузу у 10 календарних днів. Раніше, після трьох невдалих спроб, доводилося знову проходити навчання в автошколі. Це нововведення значно полегшує життя майбутнім водіям.

Популярні новини зараз
В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний Польща вимагає дотиснути ухилянтів: мають поїхати додому "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ще одне важливе нововведення стосується місця складання іспитів. Якщо раніше водії мали складати практичний іспит тільки там, де складали теоретичний, то зараз можна обирати різні сервісні центри для кожного з них. Це забезпечує більшу гнучкість та зручність для тих, хто бажає отримати водійське посвідчення.

Нагадаємо, у машині немає аптечки: до яких штрафів готуватися водіям

Раніше ми розповідали, що водіям скасовують поширені штрафи: не поспішайте діставати гаманці

Також, півроку будете ходити пішки: водіїв масово позбавляють прав за технічну несправність — перевірте своє авто