Головний секрет економної витрати пального полягає у максимальному використанні потужностей двигуна автомобіля.

Потужність має використовуватися за мінімальних витрат енергії. За допомогою такого підходу експлуатація транспортного засобу буде довшою, а витрата палива стане меншою.

подорожчання палива
подорожчання палива

Також для економії пального можна використовувати кілька корисних порад. Про ці поради розповіли в auto.bigmir.net

Різко гальмувати

Для цього потрібно багато досвіду, але навіть плавне гальмування призводить до збільшення швидкості надалі. Тому навіть у міських умовах гальма потрібно використовувати набагато рідше, коли цього не потребує ситуація.

Популярні новини зараз
Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" Хто в першу чергу отримає повістки Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Дистанція у русі

Допоможе постійно перебувати у постійному рівному темпі, без гальмування та розгонів. Хоча у місті такий підхід може спричинити труднощі, в умовах пробок це допоможе значно знизити розтрату палива.

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

Використання інерції

Плавний рух не завжди допомагає заощадити пальне. Накат є ефективним при русі автомобіля та при використанні передачі. Але при інерції автомобіль має зберігати мінімальну швидкість.

Обганяти слід без різкого розгону

Перемикання передачі на меншу при обгоні є досить складним маневром, для якого потрібний великий досвід. Щоб плавно набрати швидкість потрібно трохи більше часу, але споживання палива залишиться незмінним.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Різкі старти

Вони можуть значно збільшити використання палива. Якщо двигун на низькій передачі робить великі обороти, то всього за кілька хвилин можна підвищити кількість палива, що споживається.

Використання цих порад допоможе значно скоротити свої витрати на пальне.

Нагадаємо, що півроку ходитимете пішки: водіїв масово позбавляють прав за технічну несправність – перевірте своє авто.

Раніше ми повідомляли, що машини теж мають термін придатності: як уберегти своє авто від непотрібного ремонту.