Ми раніше писали, що на українських заправках продають паливо з країн Прибалтики, яке є переробленим продуктом із сировини, яку видобувають у країні-агресорі – у Росії. Однак, як би це не "допомагало" знизити ціни, все одно український ринок палива переживає дуже важкі часи.

Для того, щоб хоч якось полегшити життя простим українцям, уряд шукає нові рішення, і схоже, що знайшли. Кабмін хоче запровадити в Україні безготівкову оплату за пальне.

Пролити світло не ситуацію допоміг представник Офісу Президента України Ростислав Шурма.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Ситуація наступна - в Україні буде нова податкова реформа, яку просувають в ОПУ, а компенсувати ці "маніпуляції" хочуть за рахунок акцизного податку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За інформацією Ростислава Шурми, уряд розглядає можливість підвищення податкових ставок на шкідливе споживання. Серед таких товарів: тютюнові вироби, алкогольні, а також паливо, яке видобувають.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Обіцяють, що ця реформа пройде у кілька етапів. Спершу акциз хочуть перевести в електронний формат. Простими словами – старі акцизні паперові марки зникнуть, наприклад, з пачок цигарок, а нові у вигляді QR-кодів прийдуть на їхнє місце.

Більше того, цю систему вже за фактом зазнали навесні минулого року, коли в Україні спостерігалася паливна криза. Тоді автозаправні мережі перевели оплату за пальне на безготівкову форму. У цьому експерти побачили користь - нібито вдалося дізнатися про точний оборот палива в державі.

Нагадаємо, дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне.

Раніше повідомлялося, цінові гойдалки: українські АЗС показали нову вартість бензину, дизеля та зрідженого газу.

Також, час нагодувати "ластівку": українські АЗС оновили ціни на бензин, газ та солярку.