Наші читачі пам'ятають, що нещодавно ми вже писали про те, що розмитнювати авто українським водіям запропонували у додатку Дія. Ось уже в цьому лютому ця функція має почати працювати, а поки що послугу можна протестувати, скориставшись системою калькуляції вартості розмитнення.

Про це стало відомо завдяки запуску нової функції на порталі Дія.

Розмитнення у "Дія", скріншот: YouTube
Розмитнення у "Дія", скріншот: YouTube

На сьогоднішній день цією послугою займаються розробники з Міністерства цифрової трансформації та інші представники уряду, які опрацьовують законодавчу базу.

Планується, що таким способом хочуть уникнути корупції та бюрократії. Також ця послуга мінімізує участь людини та скорочує для громадян розтрати та час очікування.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В даний час запущено функцію, за допомогою якої можна визначити суму для сплати за розмитнення. Пропонується будь-якому автомобілісту перевірити таку функцію та оцінити її, використавши зворотний зв'язок.

Євробляхи, скріншот: YouTube
Євробляхи, скріншот: YouTube

У Мінцифрах кажуть, що саму схему оцінки розмитнення буде виконано за новими правилами. Для того щоб перевірити нову функцію, потрібно в сервісі вказати рік випуску авто, тип, потужність або об'єм силового агрегату, або вказати, що у вас є електромобіль.

Розмитнення у "Дія", скріншот: YouTube
Розмитнення у "Дія", скріншот: YouTube

Потім система сама визначить вартість послуги за вашою моделлю. Якщо брати для прикладу модель Audi A3 року випуску 2006 року, де об'єм дизельного мотора становить 2,0 літра, то за новою системою автовласник заплатить трохи більше 80 тисяч гривень замість 143,5 тис. грн за старою системою. Виходить, що майже на 40% менше, ніж це було раніше.

Нагадаємо, без пенсійного збору та документи за 5 хвилин: українцям запропонували розмитнювати авто у "Дія".

Раніше повідомлялося, техогляду немає, а штрафи є: українським водіям показали нові покарання за несправне авто.

Також, електронні номери та онлайн розмитнення: які зміни чекають українських водіїв у 2023 році.