Українські умільці подарували друге та яскравіше життя знаменитому ЗАЗ-966 1971 року випуску. Дідка перетворили на дуже спритний електрокар, який розганяється до 100 км/год всього за 3,7 секунди. Здібності тюнінгованого "Запорожця" продемонстрували на youtube-каналі Seva TV.

Любителі автомобільних експериментів взяли старенький ЗАЗ-966 та замінили його стандартний мотор на невеликий італійський електродвигун Ansaldo потужністю 240 л.с. Крім того, "Запорожець" полегшили до 750 кілограмів, що дозволило створити динаміку, яка не поступається дорогим спорткупе. За 3,7 секунди оновлений автомобіль може розігнатися до сотні, а на одному заряді проїхати до 400 кілометрів.

Електрокар ЗАЗ-966. Фото: скрін youtube
Електрокар ЗАЗ-966. Фото: скрін youtube

Звичайно, двигун це тільки одна з багатьох модифікацій. На старому ЗАЗ-966 повністю замінили підвіску та гальма, встановили сучасну світлодіодну оптику, замінили водійське сидіння на спортивне.

Електрокар ЗАЗ-966. Фото: скрін youtube
Електрокар ЗАЗ-966. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто зазначити, що електромобіль на базі ЗАЗ-966 було виставлено на продаж за досить нескромну ціну – 25 тисяч доларів. Судячи з того, що оголошення вже не активне, автомобіль знайшов нового власника або було знято з продажу.

Раніше портал Знай повідомляв, що українці робили спорткари, коли Шумахер ще під стіл ходив: ось він - легендарний ЗАЗ-1104.

Також наш портал інформував український мінікупер: випливли унікальні кадри легендарного Запорожця, його хотіли купити навіть дипломати.

Крім того, ми писали, це не машина – це монстр: найкращі модифікації легендарної "Таврії", які хочуть купити українці навіть сьогодні.