З міста Чернівці прийшли дуже круті карди, які вже облетіли усі соціальні мережі. Вулицями міста їздить рідкісний спорткар DeLorean DMC-12. Ця модель набула великої популярності завдяки трилогії "Назад у майбутнє".

Про це стало відомо завдяки відео на YouTube-каналі "AUTOMANIA POSSE" під назвою "Єдиний DeLorean в Україні".

DeLorean DMC-12, скріншот: YouTube
DeLorean DMC-12, скріншот: YouTube

Небагато історії, дана модель випускалася на заводі в Північній Ірландії з 1981 по 1983 рік. Спорткар після виходу трилогії фільмів "Назад у майбутнє" став неймовірно бажаним автомобілем серед автолюбителів.

Кадр з "Назад у майбутнє-2", скріншот: YouTube
Кадр з "Назад у майбутнє-2", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В Україні було помічено лише два DeLorean DMC-12. Один із них належить меру Дніпра Борису Філатову, а другий був імпортований до України у 2021 році.

DeLorean DMC-12, скріншот: YouTube
DeLorean DMC-12, скріншот: YouTube

Вперше спорткар на болгарських номерних знаках помітили на гірськолижному курорті Буковель. З того часу автомобіль так і не отримав української реєстрації. На відео помітно, що DeLorean DMC-12 знаходиться у відмінному стані. Власник акуратно водить свій автомобіль та регулярно обслуговує його.

DeLorean DMC-12, скріншот: YouTube
DeLorean DMC-12, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що всього було випущено 8,5 тисячі екземплярів DeLorean DMC-12. Він оснащується 2,8-літровим двигуном V6 від Peugeot потужністю 130 л. і 207 Нм крутного моменту. Максимальна швидкість спорткара складає 175 км/год.

Компанія DeLorean збанкрутувала в 1983 році через безліч фінансових проблем і арешт генерального директора Джона Делореана. Також велику роль у фінансовому краху відіграла низька якість складання та ненадійність спорткара DMC-12.

Дуже цікаво, що це авто в дуже хорошому стані, принаймні його зовнішній вигляд - на тверду п'ятірку. Залишилося тільки, щоб на вулицях одного з українських міст виїхала крихта Impala, на якій пересувалися всім відомі братися Вінчестери.

Нагадаємо, в Україні видаватимуть нові номерні знаки на автомобілі: що зміниться для власників.

Раніше повідомлялося, позбутися подряпин на лобовому склі: кілька дієвих порад.

Також, це не машина – це монстр: найкращі модифікації легендарної "Таврії", які хочуть купити українці навіть сьогодні.