В Україні останнім часом дешевшає пальне через зниження попиту серед споживачів, але весна може обіцяти нові випробування. Економічний експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін дав свій прогноз щодо цін на різні види палива на початку весни.
Експерт заспокоїв водіїв тим, що на паливному ринку в Україні не очікується подорожчання бензину та дизеля у березні поточного року, бо наразі немає факторів, які могли б розхитати ситуацію.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Пензін повідомив, що не варто переживати через те, що зростання цін на нафту у світі може вплинути на обсяг вартості пального в Україні. За його прогнозом, ринок утримається на сьогоднішньому рівні.

Також він упевнений, що погодні умови та майбутнє весняне потепління не вплинуть на ситуацію, а ось часті відключення електроенергії в країні можуть, але не суттєво.

Весна, скріншот: YouTube
Весна, скріншот: YouTube

Загалом жодних кардинальних змін на українському паливному ринку не передбачається, навіть попри те, що влада вирішила повернути акциз на довоєнний рівень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Сьогодні паливо платить податок на додану вартість (ПДВ) 7%, там є що міняти, тому я думаю, що паливо точно не дешевшатиме. Але я думаю, що воно і не дорожчатиме", - підвів підсумки експерт.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Нагадаємо, в Україні суттєво впали ціни на генератори: експерти відповіли, що вплинуло на ситуацію

Раніше ми писали, що українцям пояснили, як самостійно збільшити собі пенсію: прості секрети