В Україні змінилися правила отримання, замовлення та маркування на автомобільних номерах, тепер повідомили, як можна замовити номер з унікальною або улюбленою композицією цифр.

Тепер замовити номерний знак на автомобіль з цікавою або улюбленою комбінацією цифр можна на порталі водія в застосунку "Дія". Нововведенням можна буде скористатися з 1 червня 2023 року. Саме тоді набирає чинності наказ МВС від 17 січня 2023 року №10, у якому передбачається процедура можливості замовити номери у режимі онлайн.

Автономери. Фото: скрін youtube
Автономери. Фото: скрін youtube

Зазначається, що замовити номери онлайн можна буде як платні, так і безкоштовні. Забронювати бажану комбінацію номерних знаків в електронному кабінеті водія та одразу оплатити можна буде за допомогою декількох кліків.

Після цього упродовж 10 днів необхідно буде закріпити цей номерний знак в обраному сервісному центрі МВС під час реєстраційних дій з транспортним засобом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Автономера, фото: кадр з відео
Автономера, фото: кадр з відео

Впровадження нового функціоналу стане черговим кроком у напрямі цифровізації, забезпеченні прозорого та зручного алгоритму отримання однієї з найбільш затребуваних послуг.

Нагадаємо, що вартість цікавих комбінацій, як то однакові цифри або дзеркальні, коштують у сервісних центрах МВС від 4 до 30 тисяч грн.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні будуть по-новому видавати автономери: що чекає на водіїв

Як повідомляв "Знай.ua" у МВС представили нові варіації автомобільних номерів: повністю новий формат для України.

Також "Знай.ua" інформував, українських водіїв попередили про нові штрафи за популярне порушення: що готують у МВС.