В Україні стабілізувалася ситуація з наявністю пального на АЗС, а якийсь час навіть спостерігається падіння цін. Загалом з початку року бензин подешевшав приблизно на 10%, що не може не тішити водіїв. Ринок проаналізували в Інституті споживчих експертиз.

Однак не варто забувати, що частка пального на українському ринку - фальсифікат, хоча під час війни його поменшало. В Інституті зазначили, що через доступність ресурсу відновили торгівлю одиночні АЗС у невеликих містах та селищах, а так звані міні-НПЗ здебільшого припинили працювати.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

"Це напів-, а частіше нелегальні виробники з дуже низькою глибиною переробки, які в Україні вже встигли отримати прізвисько "самовари". Саме вони донедавна наповнювали ринок неякісним пальним", - повідомили експерти.

Також водіїв попередили, у яких мережах і досі продають неякісний бензин А-95. Серед них - ANP та "Авіас". Однак, як зазначають спеціалісти, вказані мережі "останнім часом у принципі лихоманить, тому результати важко назвати несподіваними".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нормам профільного ГОСТу пальне не відповідає у таких мережах:

  • 24/7 у Дніпропетровській області, в одній із проб пального виявили, що "октанове число було набагато нижчим від необхідного".
  • KRAFT – у бензині було виявлено перевищення вмісту сірки у 35 разів.
  • DNIPRO OIL GROUP – у бензині було виявлено "захмарне" перевищення вмісту сірки у 70 разів.

"Кількість кустарного пального, яка залишилася, пішла в основному малим регіональним мережам, оскільки їм не потрібні значні об’єми. Тому автомобілістам з невеликих міст та селищ експерти рекомендують проїхати зайвих кільканадцять кілометрів до великої заправки, аби не втрапити в халепу", - заявили в Інституті.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, терміново перевірте свій закордонний паспорт: документи українців визнають недійсними

Раніше ми писали про те, що українцям виплатять по 15 тисяч доларів