Багато водіїв пам'ятають, якою "проблемою" від початку повномасштабної війни були блокпости, яких зараз, на щастя, стало набагато менше.

Хоча в областях, на кордоні з якими продовжуються бойові дії, вони й досі залишились. Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій Facebook якось поділилося інструкцією, як правильно проходити контроль на блокпостах, щоб уникнути незручностей для всіх сторін.

Проверка на блокпосте, скриншот: YouTube
Проверка на блокпосте, скриншот: YouTube

Дуже важливо знизити швидкість і відразу підготувати всі документи, які можуть знадобитися правоохоронцям на блокпосту. Потрібно прибрати відеореєстратор та мобільний телефон від лобового скла, зупинитися біля знака "СТОП", вимкнути фари та ввімкнути аварійне світло.

Після цього почекати сигналу рукою або ліхтариком від перевіряючого, а потім повільно під'їхати до військових, поліцейських або працівників тероборони. З автомобіля виходити не можна без відповідного дозволу. Розмовляти із правоохоронцем потрібно через опущене бічне скло.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

А також потрібно дозволити і не чинити опір перевірці багажника і салону автомобіля на вимогу уповноваженої особи.

Нагадаємо, зі штовхача поїде? Кращі поради для автолюбителя: що робити, коли автомобіль не заводиться

Як повідомляв "Знай.ua", ідеальний союз класики та сучасності: українець створив унікальний електрокар із "Запорожця"

Знай.ua писав, ні слова російською і без різких рухів? Як правильно пройти автоконтроль на блокпості